Ryhdille kahdesta viikonlopun pelistä 4 pistettä.
Julkaistu: 16.01.2022 18.07

Ryhdille piste 14 viimeisen minuutin pelillä.

IFK Lepplax - KuRy 8-7 ja. (2-1,4-1,1-5,1-0)

Perjantaina edustusjoukkue matkasi Pedersöreen IFK Lepplaxin vieraaksi. Edellinen kohtaaminen Kurikassa oli selvästi Ryhdin heiniä, lukemin 9-1. Tiedossa oli, että yhtä helppoa ilta puhdetta ei olisi tiedossa sillä kotijoukkue oli tuosta vahvistunut ja esittänyt pirteitä otteita viime peleissään.

ottelun alku olikin kotijoukkueen vahvaa näytöstä. Ryhti oli aika useasti omalla alueellaan vaikeuksissa ja oma kiekollinen peli sakkasi huolella. Kotijoukkue oli saanut hyvät harjoitukset viikkoa aikaisemmin nuijimalla KoMu HT:n selvin lukemin. Näytti, että hurmos oli jäänyt päälle ja kärsijänä olisi nyt Ryhti. Vieraat olivat koko ajan kotijoukkuetta askeleen perässä ja vastustajan nopeat pelin käännöt olivat myrkkyä Ryhdille. Ensimmäistä osumaa saatiin tosin odottaa aina aikaan 13.36. Yllätykseksi sen kuitenkin iski Ryhti alivoimalla. Ryhti lähti nopeasti omista kiekon riiston jälkeen Tomi Siekkisen syöttäessä Jani Lehtoselle, joka pysyi kiekossa tarvittavan ajan ja tarjoili toiseen aaltoon Joni Muikulle paikan. Joni ei avopaikasta erehtynyt vaan iski varmasti kiekon maaliin. hetkeä myöhemmin Ryhdin tullessa juuri täysilukuiseksi pääsi kotijoukkue tasoittamaan viivasta tulleella laukauksella. Vain reilu minuutti ja oman alueen sekoilujen jälkeen niittasi kotijoukkue 2-1 osuman. 1. erän maalit jäivätkin tähän.

Kotijoukkue tuli toiseen erään vähintäänkin yhtä hyvällä tatsilla kuin ensimmäiseenkin. Se iskikin 3-1 johdon jo reilun parin minuutin pelin jälkeen. Ryhti sai myös omat mahdollisuutensa erässä ja ajassa 24.55 seurasi Chris Mäkivaara (Pöllänen, Kiviniemi) kiekon liikkeet loppuun asti ja kavensi tilanteeksi 3-2. Kauan ei ennätetty tästä kuitenkaan naatiskella, kun kotijoukkue sai onnen kantamoisen nurkasta maalille heitetyn kiekon livahtaessa Ryhti nuottaan. IFK Lepplaxilla oli tässä vaiheessa hurmos päällä ja tilanteet vyöryivät Ryhdin päätyyn. Kotijoukkue lisäsi johtonsa erän puolenvälin hujakoilla 5-2. Tämän jälkeen kotijoukkueenkin pelissäkin alkoivat näkyä enemmän yksilö suoritukset eikä kiekko enää liikkunut samaan malliin. Se sai kuitenkin vielä erän lopulla yhden osuman ylivoimalla ja erä tauolle lukemista 6-2. Vielä, kun erän aikana joutui J.Saikkonen lähteä tikattavaksi oli vieraiden taivaanranta aikamoisen harmaa.

Kolmanteen erään lähtiessä ei joukkueella ollut enää juurikaan hävittävää ja seuraavan päivän peliä ajatellen olisi hyvä saada nousujohteinen loppu pelille. Alussa antoikin viitteitä jostain Jani Lehtosen (Muikku, M.Saikkonen) kaventaessa tilanteeksi 6-3 ajassa 43.00. Tosin jälleen noin puolitoista minuuttia ja kotijoukkue 7-3 johtoon. tämän jälkeen kuitenkin tapahtui jotain. Aukesivatko joukkueelta jalat vasta tässä vaiheessa vai aukesiko lukot korvien välistä. Tähän ei välttämättä saada koskaan lopullista tietoa. Ryhti pakotti kotijoukkueen köysiin vaihdosta toiseen. Ryhti pääsi ennen erän puoliväliä kahden miehen ylivoimalle. Tämä ei tuonut tulosta mutta tämän jälkeen alkoi oikea show time. Ajassa 50.30 muuan Joni Muikku päätti, että peli ei vielä ole selvä vaan kavensi tilanteeksi 7-4. Jokunen vaihto myöhemmin J.Muikku (Lehtonen) viimeisteli illan kolmannen maliinsa ja toi vieraat jo kahden maalin päähän. Pöytäkirjasta tosin löytyy pieni erikoisuus. J.Saikkonen ilmeisesti heitti melkoisen lättysyötön tähän maaliin, sillä se lensi Pietarsaaren sairaalasta aina Pedersören hallille Lehtosen lapaan. Nyt kotijoukkueen otteissa paistoi jo pienehkö hätä. Ajassa 56.30 se ryöpsähti paniikiksi, kun Tino Karppinen (Pöllänen) tykitti tilanteeksi 7-6. Samassa ajassa kotijoukkue otti aikalisän. Tästä ei ollut kuitenkaan apua ja 26 sekuntia myöhemmin peli oli tasan. J.Muikku (Teini, Lehtonen) taiteili jo illan neljännen osumansa. Ryhdillä oli vielä tukku paikkoja ratkaista ottelu nimiinsä mutta nyt ei ollut tuuriakaan matkassa. Voisi jopa väittää, että jos ottelussa olisi ollut muutama minuutti enemmän aikaa olisi vieraat ratkaisseet sen nimiinsä. Nyt mentiin jatkoajalle tilanteesta 7-7. Jatkoajalla Ryhti oli enemmän kiekossa mutta kotijoukkue ratkaisi ottelun nimiinsä ajassa 62.24. Koosteena voisi sanoa, että Ryhti pelasi omalla tasollaan ottelussa noin 10 minuuttia ja se riitti tällä kertaa pisteeseen. maalivahtien torjunnat illan ottelussa IFK Lepplax Bränn 48, Ryhti Hanka 30 ja Marjomäki 27.

AK

Pakkovoiton tuntua.

KuRy – KoMu HT 8-3(2-0,3-0,3-3)

Johan oli mieleenpainuva tunnelma lauantain jääkiekko-ottelussa Kurikan jäähallissa.Jos ei niinkään positiivinen, niin ainakin erikoinen. Tuntui epätodelliselta ja turhauttavaltakin aloittaa jääkiekko-ottelu, kun katsomo ammotti tyhjyyttään.Jääkiekkourallani en ole vielä tällaista kokenut ja toivottavasti en koe vastaisuudessakaan.Kunkatsojia sai ottaa vai 20 kappaletta, luulivat kaikki ilmeisesti, ettei sinne mahdu ja näin ollen ottelua seurasi ainoastaan Loukkolan Aarre ja neljä muuta.

1.erä KoMu tuli ainakin alussa pirteästi, vaikka oli matkassa vain kahdella kentällisellä, tai juuri siksi.Ryhti pääsi kuitenkin jo neljännellä minuutilla ylivoimalle ja Jani Lehtonen viimeisteli 1-0 osuman (M.Saikkonen-J.Muikku),Kahdeksannella minuutilla Ryhti sai kaksiminuuttisen, mutta hoiti alivoimaan todella helposti.Erän puolivälin jälkeen Ryhti pääsi jälleen ylivoimalle ja nyt viidellä kolmea vastaan.Tällöin Tino Karppinenviimeisteli Siekkisen ja Pölläsen esityöstä 2-0.Erän lopulla Ryhti selvitti vielä toisenkin alivoiman.Vaikka Ryhti hallitsi erää ei sen peli mitenkään valmista ollut.Tosin melko hyvin se hoiti oman päädyn tapahtumat ja pääsi sieltä helposti hyökkäyksiin. Syöttötarkkuuteen olisi voinut hieman kiinnittää enemmän huomiota.

2.erä Erää ehdittiin pelata hieman toista minuuttia, kun Akseli Lehto vapautti oivalla syötöllä Tino Karppisen, joka ei erehtynyt, vaan nosti ylös 3-0.Ja seuraavaksi Ryhti hoiti jälleen vaikeuksitta alivoiman. Alivoima olikin Ryhdin parasta tässä ottelussa.Erän puolivälissä Joni Muikku (N.Kiviniemi) punnersi maalin edustalta väkisin lukemiksi jo 4-0. KoMu sai ajoittain aikaan muutamia tilanteita pystysyötöillä, mutta tosi vaarallisia tilanteita ei niistä kuitenkaan syntynyt. Kotijoukkueen 5-0 maali oli taas ylivoimalla tehty.Viimeistelijänä jo kolmannen kerran Tino Karppinen.Syöttäjinä Pöllänen-Siekkinen.

3.erä Melko leppoisaa peliä pelattiin nyt puolin ja toisin, mutta kun Ryhti hieman löysäili, rankaisi vastustaja heti erän toisella minuutilla 5-1.Ryhti päästi nyt aivan turhaan KoMun mukaan taisteluun, kun sen sijaan olisi pitänyt luistella jalat alta vajaamiehiseltä vastustajalta. Lepsuttelu kostautui toistamiseen vastustajan kaventaessa jo 5-2:een pelikellon näyttäessä 47.31.Onneksi vieraat ”ottivat” rangaistuksen ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle, muuten se oli välillä jopa hetken pulassa.Ylivoima toimi jälleen ja Akseli Lehto (Saikkonen-Mäkivaara) laukoi helpotukseksi siniseltä 6-2.Ei mennyt kuitenkaan kun 27 sekuntia ja KoMu kavensi jälleen eron kolmeen maaliin 6-3 Ryhdin täysin seisoskellessa.Pelastus tuli kuitenkin, kun vastustaja sai jo kuudennen rangaistuksen.Nyt Ryhti ei juhlinut ylivoimamaalia, mutta juuri kun KoMu sai viidennen kenttäpelaajan jäälle, soi verkko Antti Pölläsen toimesta (Kiviniemi-Siekkinen) 7-3.Ottelun voittajastahan ei enää ollut epäselvyyttä, mutta vielä parivaljakko Lehtonen-Muikku tarjosi maalin takaa Jupe Luukkaiselle paikan, mistä ei oikeastaan voinut erehtyä.Jupe kiitti ja laukoi kaksitoista sekuntia ennen summeria loppulukemiksi 8-3. Vaikka Ryhti teki kahdeksan maalia, ei sen esitys ollut mitenkään imartelevaa, mutta kun vastustaja oli mitä oli, niin mielellään sitä pinnat ottaa, kun ne ovat tarjolla. Lopuksi täytyy vielä sanoa, että kyllä jääkiekkoa pelataan nimenomaan yleisölle, katsomo sen tunnelman luo.Koko pelin ajan oli jotenkin