Ryhti ansaitusti voittoon kotikaukalossa.
Julkaistu: 06.12.2021 18.54

Ryhdin pelit ovat viime aikoina olleet hyviä lähtökohtaisesti, mutta pelin sisällä on tapahtunut paljon, aaltoilua ja virheistä on vastustaja rokottanut kovalla kädellä. Vierailija APV on aloittanut kauden vahvasti ja kamppailee kärkisijoista, joten kotijoukkueella olisi edessä kova ilta puhde.

Ottelun alku oli vauhdikasta peliä, jossa molemmista joukkueista näkyi kamppailu halukkuus joka tilanteessa. Kotijoukkueen pelaamisessa näkyi selvästi, että pelin ongelma kohtia oli käyty läpi ja se toi pelaamiseen jämäkkyyttä kaukalon molemmissa päissä. Ryhti pääsikin ylivoimalle ennen erän puoliväliä, hetkeksi jopa kokeilemaan 5-3 ylivoiman tehokkuutta. Avausosuma jäi kuitenkin vielä roikkumaan ilmaan. ryhtikin hoiti välissä yhden alivoiman mallikkaasti ennen kuin helähti maalilaulut. Ajassa 15.53 kotijoukkueen oma ”J. Karjalainen” Joni Muikku haisteli vastustajan avus syötön keskeltä ja napautti kiekon yläpeltiin. Erän loppu oli tasaista vääntöä ja ainoat merkinnät pöytäkirjaan Ryhdin pari jäähyä. Nämä hoidettiin maalilla huseeranneen Oskari Hangan johdolla varmasti pois.

Toisen erän alkuun tulivat vieraat kovalla sykkeellä ja yrittivät horjuttaa Ryhdin viisikko peliä. Erän alku puolella se tuottikin tulosta, kun APV tasoitti tilanteeksi 1-1. Erä jatkui melko tasaisissa merkeissä. Vierailla oli muutamia tilanteita kotijoukkueen mennä johtoon, mutta sinnikäs puolustus esti nämä. Ennen erän puoltaväliä Ryhti sai hyökkäyksen, jossa Jani Lehtosen syöttö löysi Joni Muikun ja tämä käytti maskin loistavasti hyväkseen tintaten illan toisen osumansa ja taululle 2-1. Kolmisen minuuttia tästä ja kotijoukkue käänsi nopean vastahyökkäyksen puolustusalueelta. Suoran hyökkäyksen päätti Juuso Teini (Kojola, P.Hanka) iskien Ryhdin 3-1 johtoon. Erän loppu olikin taas tasaista vääntöä mutta lisäosumia ei nähty vaikkakin molemmilla joukkueilla omat paikkansa olikin.

Kolmannen erän alussa saikin sitten kotijoukkue kylmää vettä ainakin saavillisen niskaansa. APV käytti vaivaiset 28 sekuntia kaventaen tilanteeksi 3-2. Ottelu jatkui tämäkin jälkeen tasaisena eikä kotijoukkueella ollut juurikaan ongelmia pitää vieraiden hyökkäyspeliä kurissa. Ja kuinkas muutenkaan, kun kaikki oli hanskassa, niin vastustaja iski sata nolla aloitusvoitosta taululle 3-3 tasoituksen. Ryhti ei tässä tilanteessa muuttanut mitään ja hetkeä myöhemmin tuli tilaisuus ratkoa peli kahden miehen ylivoimalla. Rehellisyyden nimissä ei Ryhdin ylivoimakuviot kyllä hurraa huutoja kirvoittanut. No toisaalta, kun eivät kuviot tuottaneet tulosta niin suorat hyökkäykset onneksi korjasivat sen. Ensin Akseli Lehto sai kiekon vauhtiin Jani Lehtosen tarjoilemana. Lehto pelasi tilanteen hyvin loppuun ja sipaisi lopulta tilanteesta kotijoukkueen jälleen johtoon. vajaa puoliminuuttia ja jälleen suoranhyökkäyksen jälkeen tuuleteltiin. Kiekko klapsahteli hienosti Tomi Siekkisen ja Tino Karppisen kautta Jukka Saikkoselle, joka huudatti kotiyleisöä 5-3 johto osumalla. Näin Jukka toi heti loukkaantumisen jälkeen paluu ottelussa lisätehoja joukkueeseen. Vieraat eivät olleet vielä antaneet periksi voitto taistelussa ja se tulikin vielä maalin päähän, kun se kavensi ylivoimalla 5-4 tilanteeksi. APV loi painetta loppu pelin Ryhdin puolustusalueelle, mutta ajassa 58.11 kapteeni Teini vapautti joukkueen ja kotikatsomon piinasta. Petteri hangan niin sanottu määrämittainen norsupallo keskialueelle ja Juuso karkasi tekemään ratkaisevasti illan toisellaan 6-4 johdon. Toisena syöttäjänä toimi Mikko Kojola. Lopussa vieraat vielä yrittivät ilman maalivahtia kavennusta, mutta Ryhdin ote piti ja täydet pisteet jäivät Kurikkaan.

Ryhti pelasi pitkään aikaan ehjimmän 60 minuuttia. Otteissa näkyi, että asioita on käyty läpi ja pelaajat ovat lyhyelläkin harjoitus ajalla sisäistäneet asiat, joita parannettiin edellisistä otteluista.Huomioitavaa on myös, että Ryhdillä oli läpiajoja ainakin neljä ja vastustajan tolppia kolisteltii lähemmäs kymmenen kertaa. Joten lukemat olisivat voineet olla myös Ryhdin eduksi jopa enemmänkin. Oskari Hanka otti taas Ryhdin maalilla kiitettävän määrän torjuntoja, niitä kertyi kaikkiaan 51 kappaletta.Seuraavaksi Ryhti matkaa lauantaina Centersin vieraaksi Pietarsaareen. Tämän jälkeen jäädään Joulu tauolle ja pelit jatkuvat kotona tammikuun 8. päivä, kun vieraaksi saapuu IKK Kruunupyystä.