Ryhdille vaikea paluu kaukaloon tauon jälkeen.
Julkaistu: 13.02.2022 16.27

KuRy – Kraft 5-12 (3-4,0-3,2-5)

Yleisö oli palannut kiekkokatsomoon pitkän Koronatauon jälkeen, mutta ei varmaan odottanut näkevänsä nöyryytystä, jonka vierasjoukkue Närpiön Kraft kotijoukkueelle aiheutti.Vieraiden ulkomaalais-ykköskenttä on joukkueelle kaikki kaikessa ja se värkkäsikin maaleista peräti yhdeksän. He olivat edellä fysiikassa, luistelussa ja eritoten kiekon siirtelyssä melko ylivoimaisia.Ilman heitä joukkue olisikin tasavertainen kakkosdivisioonajoukkue.Muita kentällisiä vastaa Ryhti pelasikin täysin tasavertaisesti.Mutta, sehän on Kraftin onni, että heillä on tuollaisia pelaajia.Kateellisena tässä vai kirjoittelen,

1.eräRyhti ei yksinkertaisesti päässyt pelaamaan omaa peliään, joka näkyi melko konkreettisesti.Pelikello näytti vain 2.53, kun taululla loistivat lukemat 0-3.Ne olivat varmasti nopeimmat kolme maalia, jotka Kurikan hallissa on koskaan nähty.Maalivahdin vaihdon ja ensi järkytyksen laannuttua kavensivat Chris Mäkivaara (Hakamäki-Teini) ja Tino Karppinen (Pöllänen- J.Saikkonen) kuitenkin 2-3:een.Heti perään Kraft meni jälleen kahden maalin johtoon 2-4, kunnes erän viimeisellä minuutilla Tino Karppinen (J.Saikkonen-Siekkinen) osui toistamiseen 3-4 ja tauolle mentiin toiveikkaana.

2.eräEnsimmäisen erän kavennusten jälkeen Ryhdin peli näytti hyvältä, kunnes jo kolmannella minuutillavieraiden Maris Dilevka kuritti Ryhtiä jo toistamiseen 3-5.Sekään ei Dilevkalle vielä riittänyt, vaan ottelun puolivälissä hän tuuletti 3-6 osumaansa sellaisen soolon jälkeen, että Ryhdin puolustus oli lievästi sanottuna pihalla.Kraft karvasi kahdella miehellä vaikka oli alivoimalla ja viimeisteli taululle lukemiksi jo 4-7.

3.eräRyhti pelasi välillä melko hyvin edellä mainitsemiani muita kentällisiä vastaan, mutta sitten sai ”närpiöläinenkin” nimensä pöytäkirjaan, kun Prinsen muutti lukemiksi 4-8.Erää oli pelattu kuutisen minuuttia, kun tuo pirun Dilevka teki taas tuhojaan.Omalla yksilösuorituksellaan ja kuinkas ollakaan jälleen alivoimalla hän siirsi joukkueensa jo 4-9 johtoon.Ajassa 50.05 toinen ”hahmo” Arturs Kuzmenkovs ei halunnut olla maamiestään huonompi, vaan hänkin teki alivoimalla lukemiksi nyt 4-10.Pientä lohtua toi Ryhdin uusin hankinta Oliver Sundström joka kavensi erän puolivälissä 5-10:een.Heti perään parivaljakko Dilevka-Kuzmenkovs rankaisi kuitenkin tilanteeksi jo 5-11 ja vähän ennen summeria Snickars vielä 5-12:een.

Täytyy myöntää, että Kraftin ykköskenttä oli juuri niin hyvä, jos ei parempikin, mitä oli annettu ymmärtää.Tämä latvialaiskolmikko on tällä kaudella kuudessatoista ottelussa värkännyt 63+99 =162 pistettä. Ihmettelenkin, eikö heistä mikään ylemmän sarjan joukkue ole ollut kiinnostunut.

Ikävä moittia enempää kotijoukkuetta, mutta kyllä puolustukseen täytyy kiinnittää erityistä huomiota, kun näki miten osumat Ryhdin päähän syntyivät.Miltei käsittämätöntä oli vieraiden neljä alivoimamaalia. Minun mielestäni se on aivan liikaa.Ryhdin puolustukseksi voi hyvällä sydämellä sanoa, että alla oli tämän vuoden puolella vain yksi jääharjoitus ja kaksi parasta pistemiestä poissa.Vaikka tämä on vakavaa, niin ei tämä niin vakavaa ole, etteikö tästäkin selvitä ja matka jatkuu. Rainer Louhela

APV – KuRy 6-0 (1-0,4-0,1-0)

Perjantaina kärsityn tappion jälkeen Ryhti matkasi lauantaina sarja kakkosen Alavuden peli-Veikkojen vieraaksi. Ottelun lähtö kohdat eivät edelleenkään olleet herkulliset, varsinkin edelleen kokoonpanosta puuttui puolustuspään pelaajia.

Ottelun alku oli kotijoukkueen pienoista hallintaa, mutta lukemat säilyivät 0-0 tilanteessa. Molemmat joukkueet saivat hetkensä myös ylivoiman merkeissä, mutta kuviot olivat jäässä näin ensi minuuteilla. Ottelun avaus osumaa saatiin odottaa aina erän loppu puolelle. Ajassa 14.08 kotijoukkue vei aloituksen sata nolla ja viivasta lähetetty laukaus painui maalin perukoille. Ryhdin pelillinen ilme oli kuitenkin aivan eri luokkaa kuin perjantaina ja tämä loi uskoa tekemiseen.

Toisen erän pääsi Ryhti aloittamaan ylivoimalla. Erän alkupuolisko oli kaikin puolin vierailta ottelun parasta ja tilanteita luotiin tasaisesti APV maalille. Nyt oli vain myös kiekko jumalat vastassa ja hyvistäkään paikoista ei pomppinut sisään. Erän puolen välin tietämillä iski vanha totuus vasten Ryhdin kasvoja. Omia tilanteita ei saatu hyödynnettyä ja kotijoukkue taas kävi iskemässä kovalla tehokkuudella omista tilanteista kiekon rysään. Näillä maaleilla se siirtyi ennen erä taukoa turvalliseen 5-0 johtoon. Ryhdin pelissä oli kuitenkin koko ajan viitteitä paremmasta ja joukkue oli päättänyt pelata täydet 60 minuuttia ja katseet olivat jo myös tulevassa.

Kolmas erä alkoikin sitten melkoisesti. Ensin tapettiin parin minuutin alivoima loistavalla työn teolla. Hetkeä myöhemmin tuli hyvinkin perinteinen nujakointi tilanne taklauksen jälkeen. Tästä tilanteesta, jossa ylireakoitiin kyllä aika huolella ja kyseessä ei ollut pelaajat tässä tapauksessa. Tuloksena Ryhdille 7 minuuttia alivoimaa. Hattu päästä ja iso kumarrus Ryhti pelaajille. Joka jätkä taisteli jäällä ja kuinkas ollakkaan, kotijoukkue ei saanut tänä aikana juurikaan mitään aikaiseksi. Tämä söi kuitenkin aika lailla jaksamista, eikä vieraat enää saaneet kiri vaihdetta silmään. Kotijoukkue iski vielä kertaalleen ylivoimalla valotaululle loppu lukemiksi 6-0.

Ottelusta voisi yhteenvetona todeta, että oikea joukkue varmasti ottelun voitti mutta Ryhti olisi kyllä tekemisellään ansainnut enemmän. Ryhdillä oli omat hyvät paikkansa ottelussa 3-4 osumaan ja näin tehdä ottelusta vaikeamman kotijoukkueelle. Tällä kertaa tässä ei onnistuttu mutta nyt päästään taas normaalisti harjoittelemaan ja kehittämään peliä niin varmasti tulokset alkavat pian näkymään, kun mennään kohti kevään tärkeitä pelejä. AK