Kauhavalla rikkonainen ottelu
EdustusJulkaistu: 07.10.2024 07.58

He-Ki - KuRy 7-4

Rautaliigan viides ottelukierros polkaistiin käyntiin perjantaina Kauhavalla, jossa Ryhti kohtasi Hela-Kiekon (He-Ki).

Ryhti aloitti ottelun vahvasti ja punalamppu syttyi ensimmäisen kerran He-Kin maalin takana jo ensimmäisessä vaihdossa. Niilo Niemelänsiniviivalta lähtenyt ja Oliver Sundströmin ohjaama veto pomppasi kaukalon päädystä maalin eteen, josta Ville Niemi iski kiekon HE-Kin maaliverkkoon. Ryhdin vahva ote ja painostus jatkui. Toista maalia tuuletettiin 13. peliminuutilla. Tällä kertaa Sundström syötti siniviivalle, Anttoni Hilli veti kiekon maalia kohti ja Patrik Nevanpää ohjasi sen maalin edestä He-Kin nuottaan. Erän lähestyessä loppuaan kotijoukkue pääsi paremmin mukaan peliin, mutta pöytäkirjamerkinnöiksi jäivät kummallekin joukkueelle tuomitut pienet rangaistuksen.

Toisen erän alkuminuuteilla kotijoukkue pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-2. Toisessa erässä kauhavalaiset olivatkin peliä enemmän hallinnut osapuoli. Toista ja kolmatta erää sävyttivät lukuisat rangaistukset, joita jaettiin puolin ja toisin. He-Kin 2-2- tasoitus tulikin ylivoimalla täsmälleen puolivälissä peliä. Muut alivoimatilanteet Ryhti selvitti ilman takaiskumaaleja, mutta rangaistukset rikkoivat pelirytmiä. He-Ki teki 3-2-johto-osuman pari minuuttia edellisen osumansa jälkeen, mutta seuraavassa vaihdossa oli Ryhdin vuoro tasoittaa. Niilo Kiviniemi voitti puolustuspäässä kamppailutilanteen. Hän sai siirretty kiekon Veeti Mansikkaharjulle, joka luisteli hyökkäyspäähän aloitusympyrän tuntumaan ja veti maalivahdin räpylän vierestä 2-divisioonasuransa avausmaalin. Toisen erän lopussa He-Ki sai tehtyä vielä johtomaalin, joten erätauolle jäätiin lukemissa 4-3. Kolmannen erän alkupuolella kauhavalaiset onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti.

Päätöserän puolivälissä oli Ryhdin vuoro kaventaa ylivoimalla. Aluksi Tino Karppinen syötti Akseli Lehdolle, jonka veto kuitenkin meni hiuksenhienosti maalin yli. Antti Pöllänen poimi pomppukiekon ja survoi sen takatolpalta maaliin. Ottelun lopussa Ryhti haki pitkään kavennusta ilman maalivahtia. Lopulta kiekko päätyi kauhavalaisille, jotka viimeistelivät tyhjään maalin loppulukemat 7-4.

Ryhdin maalilla Niko Lehtinen venyi kiekon eteen 25 kertaa ja kolmannessa erässä maalinsuulle luistellut Oskari Hanka 4 kertaa. Kauhavalaisten maalivahdille kirjattiin 35 torjuntaa.

”Ensimmäisen erän jälkeen jäätiin vähän purjeisiin ja katseltiin, kun kaveri alkoi pelata. Pari jäähyä sekoittivat meidän peliä, eikä se auttanut meidän tilannetta. Viimeisen erän maalipaikat jäivät meiltä vähän piippuun. Parannettavaa jäi.”, kertoi puolustaja Anttoni Hilli.

”Ennen ottelua painotimme joukkueelle ehjän 60-minuuttisen pelaamista, koska edellisissä peleissä emme siihen olleet pystyneet. No ei siihen kyllä pystytty Kauhavallakaan.”, analysoi valmentaja Ari Kiviniemi ottelun jälkeen.

”Ensimmäisen erän puoli väliin olimme pelin päällä ja onnistuimme tekemään pari maaliakin, mutta sen jälkeen tekeminen oli varsin heikkoa. Otimme paljon rangaistuksia ja hävisimme kaksinkamppailut, joten emme kyllä ansainneet tästä ottelusta pisteitä.”

”Jatkossa meidän pitää pystyä pelaamaan ilman tyhmiä rangaistuksia ja sitä kautta ehjillä viisikoilla omaa peliämme. Nyt vaan hyvä treeniviikko ja kohti lauantain kotipeliä Maalahtea vastaan.”, Kiviniemi sanoi luottavaisena