Sarja-avaus viikonlopun yhteenveto
EdustusJulkaistu: 16.09.2024 15.59

Maalahti voitti kauden avauksen rankkareilla

KuRy-MIF 1-2 (RL)

Ilmassa oli urheilujuhlan tuntua, kun Ryhdin jääkiekon edustusjoukkue aloitti sarjakautensa viime perjantaina. Kurikan jäähallissa vastaan luisteli viime kauden mestari MIF Maalahdesta. Ryhdin ainoa peliajalla tehty maali syntyi 14 minuutin pelin jälkeen. Ryhdin hyökkäyspäädyssä kiekon purkanut MIF:n pelaaja löi kiekon Ryhdin paineen alla aloitusympyrään. Paikalle kiitänyt Oliver Sundström nappasi pelivälineen ja veti sen aitiopaikalta napakasti maalin alakulmaan. Peli aaltoili vauhdikkaasti pitkin kaukaloa lähes koko ottelun ajan ja molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Toisessa erässä ei maaleja tehty. Ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät kummallekin joukkueelle tuomitut kaksi rangaistusta, sekä MIF:n rangaistuslaukaus, jonka Oskari Hanka torjui vakuuttavasti. Kolmannessa erässä vieraat pääsivät kahdesti testaamaan ylivoimapeliään, mutta sekään ei tuottanut tulosta. Ryhdin johto näytti pitävän, kunnes kaksi minuuttia ennen päätössummeria MIF sai kiekon Ryhdin päätyyn ja maalin suulle niin paljon maskia, että siniviivalta lähtenyt veto painui Ryhdin maaliverkkoon. Ryhdin maalilla Oskari Hanka venyi peliajalla kiekon eteen 31 kertaa. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1-1, eikä jatkoajallakaan tehty maalia. Voittolaukauskilpailussa paremmuuden ratkaisuun tarvittiin peräti 11 vetäjää. Ryhdin pelaajista Ville Niemi nosti kiekon taitavan harhautuksen päätteeksi verkkoon ja Tino Karppinen iski kovan vedon maalin alakulmaan. Maalahden kolmannen osuman myötä Kurikkaan jäi vain yksi sarjapiste.

Oskari Hangan mukaan perjantain pelistä tuli mieleen viime kauden finaali. MIF laittoi meidät pelaamaan tarkkaa peliä ja pelin luonnekin oli aika vaativa. Omalta osalta pelattiin joukkueena ehjä 65-minuuttinen, mutta valitettavasti vieraat veivät jaossa olleen toiseen pisteen pitkän kaavan kautta rankkareilla.

Päävalmentaja Ilari lehdon mukaan viikonlopun peleistä jäi hyviä ja parannettavia asioita pankkiin. Mif peli oli kauden ensimmäiseksi sarjapeliksi yllättävänkin vauhdikas. Varsinkin ensimmäisessä erässä vähän näkyi jännitys. Tässä pelissä maalivahdit olivat avainasemassa. Tietysti jäi kaivelemaan voittolaukausten jälkeinen häviö, kun lähes pelin loppuun asti olimme kolmessa pisteessä kiinni. Rankkarikisa oli kyllä pisin mitä olen kokenut. Joka tapauksessa ensimmäiseksi peliksi hyvä suoritus, Lehto summasi.

Ryhti porhalsi voittoon päätöserässä

Kraft-KuRy (4-6)

Viikonlopun toinen paikalliskamppailu pelattiin Närpiössä. Suuressa kaukalossa pelaaminen vaati totuttelua. Ensimmäinen erä olikin Ryhdiltä heikko ja Kraft oli niskan päällä. Närpiöläiset onnistuivat avauserässä maalinteossa peräti kolmesti. Toiseen erään marssi sisuuntunut Ryhti. Jo parin minuutin kohdalla Tino Karppinen ja Antti Pöllänen vapauttivat Niilo Kiviniemen läpiajoon, ja hän kavensi tilanteeksi 3-1. Kolmisen minuuttia myöhemmin Patrik Nevanpää ja Oliver Sundström kuljettivat kiekon Närpiön päätyyn ja Ville Niemi tuikkasi pelivälineen maalin takakulmalta verkkoon. Tässä vaiheessa Kraft otti aikalisän. Se ei muuttanut ottelun kulkua, sillä pian Ryhti pääsi kokeilemaan ylivoimapeliään. Kiekon pyörittyä aikansa Närpiön päädyssä Niilo Niemelä syötti sen aloituspisteen tuntumaan Iiro Halmeelle, joka teki rautaliigan ensimmäisen osumansa. Erän puolivälissä Ryhdille tuomittiin korkea maila. Kraft kiitti, ja siirtyi ylivoimalla 4-3 johtoon. Ryhdin hyvä ote pelistä kuitenkin piti ja Ryhti pääsi toisen kerran ylivoimalle närpiöläisen lyötyä kiekon katsomoon. Sekunti ylivoiman päättymisestä Karppisen tulinen veto upposi yläkulmaan ja tilanne oli tasan 4-4. Syöttöpisteet kirjattiin hyökkäyksen avanneille Niemelle ja Janne Pirttimäelle. Kolmannen erän alussa Ryhti pelasi hetken kahden miehen alivoimalla, mutta kesti paineen. Päätöserä puolivälissä Ryhdin hyökkäystrio hassutti vastustajan pelaajat ulos tilanteesta ja Lauri Raitanen avasi maalitilinsä Rautaliigassa. Syöttöpiste kirjattiin Karppiselle. Ottelun lopussa Kraft myllytti hyökkäystä kuudella pelaajalla, mutta Ryhti sai kiekon ja vapautti Antti Pölläsen ja Oliver Sundströmin hyökkäykseen. Sundström viimeisteli loppulukemiksi tyhjään maaliin 4-6.

Ryhdin maalilla Oskari Hanka venyi kiekon eteen 23 kertaa. Vieraiden maalivahti huhki 34 torjuntaa.

Lauantaina haluttiin tehdä omasta pelistä mahdollisimman vaikea Kraftia vastaan, aprikoi Hanka.

-Annettiin vastustajalle voiton avaimet käteen heti ensimmäisessä erässä. Pystyimme ensimmäisellä erätauolla nousemaan kuopasta ja ottamaan tärkeän avausvoiton tähän kauteen. Makeinta oli voittaa Kraft vieraissa.

Kraft-pelin ensimmäinen erä oli meiltä kaamea. Jotenkin tuntui, että jalat ja lataus olivat jääneet Paulaharjulle. Puolustusvelvoite oli hukassa ja ensimmäisessä erässä tuli pataan 3-0, pohti päävalmentaja Ilari Lehto.

-Erätauon aikana rivit koottiin uudelleen ja ilme muuttui totaalisesti. Mikä hienointa, joukkueesta näki, että se rupesi vaatimaan itseltään parempaa suorittamista, kiitteli Lehto joukkoaan.