Ryhti ei päässyt omalle tasolleen Pietarsaaressa.
Julkaistu: 31.10.2023 09.20

Ryhti ei päässyt omalle tasolleen Pietarsaaressa.

Highsticks HT – KuRy5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

Ryhti matkasi lauantaina 28.10.-23 Pietarsaareen Highsticks HT:n vieraaksi. Joukkueet majailivat ennen kohtaamista sarjataulukon peräkkäisillä sijoilla. Kotijoukkue viidennellä sijalla ja Ryhti kuudennella. Ottelu oli joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tämän kauden aikana.

Ensimmäisen erän alku näytti Ryhdin kannalta hyvältä. Jo ajassa 1.25 tuuleteltiin ensimmäistä, osumaa kun Antti Pöllänen nousi maalin kulmalta ja survoi Ryhdin 0-1 johtoon. Syöttöpiste osumaan merkittiin Tomi Siekkiselle. Jostain syystä pelin edetessä Ryhdin pelaaminen meni takkuiseksi ja pelissä alkoi näkyä pieniä virheitä siellä täällä. Pelin sisällä tehtiin vääriä valintoja ja kotijoukkue käytti nämä hyväkseen. Ajassa 6.00 käytti kotijoukkueen Otto Sjölund Ryhdin huonon pelinluvun hyväkseen ja laukoi tilanteeksi 1-1. Hetkeä myöhemmin pääsi Ryhti ylivoimalle ja hetkeksi jopa viidellä kolmea vastaan. Tätä ei kuitenkaan pystytty hyödyntämään ja taululla pysyi tasalukemat. Erän loppupuolella kotijoukkue käytti röyhkeästi hyväkseen Ryhdin vaihto kömmähdyksen ja siirtyi ottelussa 2-1 johtoon. Näistä numeroista siirryttiin myös tauko mehulle.

Toisessa erässä nähtiin muutamia ketjumuutoksia, olihan Ryhdillä tippunut tässä vaiheessa kokoonpanosta jälleen ottelun ensimmäisessä erässä kaksi pelaajaa sairastuvan puolelle. Ryhti pääsi erän alussa yrittämään tasoitusta jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa tähdet osuivat kohdalleen ja ensimmäistä peliään hirvi nutussa pelannut Patrik Nevanpää tinttasi Ville Niemen lätystä, hienon kuvion toiseksi syöttäjäksi Akseli Lehto. Ryhdin peli ei kuitenkaan tästäkään huolimatta ottanut auetakseen ja peli oli hyvin erilaista mihin on totuttu. Tästä tuloksena erän puolessa välissä Highsticksin 3-2 johto. Ryhti sai vielä muutamia paikkoja tasoittaa mutta ei onnistunut tässä yhdestä ylivoimastakaan huolimatta. Ryhdin oli paljolti kiittämistä loisto otteita maalilla esittänyttä Oskari Vainionpäätä siitä että, edelleen pelattiin vieraspisteistä.

Kolmannen erän alku kuvasti Ryhdin illan peliä. Kotijoukkue aloituksen jälkeen Ryhti maalille ja 13 sekunnin jälkeen 4-2 johtoon. Vieraat yrittivät vielä taistella itsensä peliin mutta nyt ei jostain kumman syystä vain löytynyt sitä liikkuvaa ja raastavaa Ryhtiä jäälle. Muutamia läheltä piti tilanteita, saatiin mutta tulosta ei. Kotijoukkue lirutteli vielä yhden osuman tyhjiin ja loppulukemiksi taululle 5-2. Ryhdin lauantai illan, onnistuja oli Oskari Vainionpää 48 torjunnalla, hän antoi mahdollisuuden taistella pisteistä vaikka muuten joukkue ei ollut parhaimmillaan.

- Aloitettiin peli pirteästi ja mentiin johtoon, mutta valitettavasti tehtiin muutama paha virhe ja kaveri pääsi nousemaan takaa ohi. Koko kentän puolustuspelaamisessa sekä hyökkäyksiin lähdössä on vielä rutkasti hiottavaa jatkoa ajatellen. Maalivahti Oskari Vainionpää pelasi hienosti ja antoi meille mahdollisuuden taistella pisteistä, mutta kotijoukkue pelasi laadukkaasti ja ansaitsi voittonsa. Summasi Juha-Pekka Luukkainen pelin jälkeisiä tunnelmia.

Ensi viikonloppuna Ryhdillä on edessä kaksi ottelua. Lauantaina kohdataan koti areenalla IFK Lepplax ja sunnuntaina matkataan Kruunupyyhyn IKK:n vieraaksi, joka on ollut kovassa iskussa sarja-avauksessa kärsityn tappion jälkeen Ryhdille.

- Mennyt treeni viikko oli loistava ja työmoraali oli todella hyvä mukaan lukien pilke silmäkulmassa tekeminen. Tämä ei antanut kyllä viitteitä tälläisesta suorituksesta pelissä. Tänään oltiin varsinkin puolustusvelvoitteessa kaukana omasta tasosta, tämä oli suurin syy kyllä tämän päivän esitykseen. Lisäksi tarjonnat ja avaukset jäivät piippuun omissa, kun niitä olisi ollut mahdollista tehdä. Ei päästy samalle moottorikartalle vain tänään. Hyökkäyspään pelissä oli kuitenkin loistavia paikkoja, joista ei nyt vain mee sisään...ei edes tuurilla. Tilanne oli tietysti osaltaan muutenkin raskas pelin vanhetessa illan aikana, että kaksi kaveria siirtyi sairastuvalle ...toivottavasti ei pitkäksi aikaa muutenkin tällä hetkellä kapeasta rosterista. Suhdeluku on, että 1 tulee takaisin niin kaksi lähtee jo muutenkin pullistelevalle telakalle. Kyllähän sen ymmärtää, että jotain se kypärän alle vaikuttaa pelaajilla.

- Vainionpään Oskari piti kyllä nippua kasassa sen minkä pystyi. Väitän että lukemat olisivat olleet vieläkin rumemmat ilman Oskaria. Siitä iso käsi Vainionpäälle.

Hienoa oli nähdä Patrik myös meidän rosterissa ja onnistuminen tuli maalin muodossa ekassa pelissä, vaikka kaverilla on pitkä tovi jääharjoittelusta. Vastuuvalmentaja Ilari Lehto analysoi ottelua ja mennyttä viikkoa.

- Ensi viikolla on kaksi peliä ja niitä kohti taas arjen kautta, oma peli ja taso takaisin. Lehto summasi tulevaa.

Kuva - @stevenkuvat

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi