Edustukset

Ryhtiläiset ovat seuran toimintavuosien aikana runsaslukuisesti osallistuneet lajiliittojen ja piirin eri toimielimiin. Näkyvimmän panoksen ryhtiläiset ovat tehneet kilpakentillä. Olympiaedustajiksi ovat yltäneet veljekset Ilmari ja Aulis Reinikka sekä Reino Kuivamäki yleisurheilussa, Juha Mieto Hiihdossa ja Keijo Kuntola ampumahiihdossa.

Ilmari Issu Reinikka osallistui 1932 Los Angelesin kisojen korkeushyppyyn. Hän oli paras eurooppalainen ja tuloksella 194 sijoittui viidenneksi.
Aulis Reinikka (nyk. Ala-Reinikka) edusti Suomea kuuluisissa Berliinin olympiakisoissa 1936. Kymmenottelussa hän oli 11. Pariisin Euroopan mestaruuskisoissa 1938 hän oli seiväshypyssä kuudes. Samana vuonna hän toisena suomalaisena ylitti seiväshypyssä 400 senttimetrin maagisena pidetyn rajan. Moukarinheittäjä Reino Kuivamäki edusti Suomea sekä Lontoon olympiakisoissa 1948 sekä omissa kisoissamme 1952. Euroopanmestaruuskisoissa hän oli mukana Oslossa 1946.

Sapporon olympiakisoissa tuli mailman tietoisuuteen hiihtojätti Juha Mieto Kurikasta, Innsbruck, Lake Placid ja Sarajevo täydensivät pitkän olympiauran. Innsbruck muistetaan viestikullasta ja Lake Placid sadasosahopeasta. Olympiakisoista kertyi kaksi henkikohtaista hopeamitalia. Viestikultaa täydentää kaksi pronssimitalia.
MM-kisoista on hopeaa ja pronssia henkilökohtaisilta matkoilta ja viestistä.
Suomenmestaruuksia kertyi uran aikana 20.

Myös Keijo Kuntola oli 1980 Lake Placidin olympiajoukkueessa. MM-mitaleita Keijolla on 8, joista 2 kultaista. Osmo Männistö täydensi viestijoukkuetta 1974 Minskin ja 1976 Kurikassa järjestetyissä ensimmäisissä pienoiskiväärin MM-kisoissa.

Vesa Kankaanpää valittiin edustamaan Suomea jousiammunnan nuorten MM-kisoihin San Diegoon 1996. Timo Kiviniemi on edustanut Suomea yleisurheilun EM-hallikisoissa, Juhani Tanayama (judo) ja Kimmo Paganus (yleisurheilu, kiekko 5.) nuorten EM-kisoissa. Maija Valli edusti Suomea 2013 Nuorten MM17 moukarinheitossa.

Jousiammunnassa on useita edustuksia arvokisoissa. Antti Mansukoski EM-kisat 2012 joukkuekilpailun pronssi. Eetu Mäki-Paavola junioreiden MM-kisat 2015 pronssia. Matias Kontio, Pohjoismaiden mestaruuskisat 2008. Henkilökohtaisen kisan hopea ja joukkuekisasta kulta. Petri Vainionpää samoissa kisoissa joukkue kulta ja Joni Hautamäki joukkue pronssi. Sama ryhmä edusti myös 2009 maailman mestaruuskisoissa Suomea. Lisäksi ampujilla on useita edustuksia EM- ja PM kisoista menneiltä vuosilta.

Maaottelupaidassa ovat olleet (nuorten maaottelut mukaanlukien) Ilmari, Aulis, Frans ja Aatto Reinikka, Reino Kuivamäki, Martti Lipasti, Pentti Kytöharju, Sirkka Koskela, Heimo Ylinen, Veli Piirto, Martti Männistö, Antti Salminen, Esko Ala-Äijälä, Jorma Harjunpää, Jussi Hietikko, Pentti Lindfors, Aimo Lehtiniemi, Pekka Reuhkala, Juhana Tammelin, Petri Mäkelä, Timo Kiviniemi, Petri Kokkola, Timo Kuusisaari, Tero Mäkelä, Kimmo Paganus, Hannu Kalkas, Hanna Hietikko ja Mikko Yli-Kahila, Tatu Markkila, Markus Jokinen, Ville Erling, Jussi Raittinen ja Vili Haara.

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi