Ryhdille suvereeni voitto ja sarjanjohtopaikka
EdustusJulkaistu: 23.09.2024 18.52

KuRy-IFK Lepplax 7-2

Lauantai-illan hämärtyessä Ryhdin edustusjoukkue kohtasi IFK Lepplaxin Pedersödestä. Ottelu alkoi Ryhdin komennossa. Hirvimiehistö pääsi testaamaan ylivoimaansa avauserässä peräti viidesti, joista kolmas kerta tuotti tulosta. Oliver Sundström syötti kiekon laitaan Iiro Halmeelle, joka jatkoi sen maalin takakulmalle, josta Niilo Niemelä tälläsi kiekon verkkoon. Ryhdin toinen maali nähtiin toisen erän ensimmäisessä vaihdossa. Janne Pirttimäki avasi pelin syöttämällä keskialueelle luistelleelle Halmeelle, joka syötti edelleen maalin eteen kiitäneelle Sundströmille ja tilanne oli 2-0. Toista erää sävyttivät rangaistukset. Erän alussa vierasjoukkue teki vaihtovirheen. Ryhti sai ylivoimansa toimimaan ja Patrik Nevanpää löi kiekon sisään maalin takakulmalta. Syöttöpisteet kirjattiin Tino Karppiselle ja Tomi Siekkiselle. Ryhdin tehohetki oli toisen erän viimeisillä minuuteilla. Aluksi Ryhti lähti nopeaan hyökkäykseen, joka päätteeksi Eero Mikola iski Karppisen syötöstä tilanteeksi 4-0. Seuraavassa vaihdossa Tino Luoma lähti hyökkäykseen ja teki viidennen osuman pian siniviivan jälkeen. Avaussyötöt antoivat puolustuspäästä Niilo Kiviniemi ja Anttoni Hilli. Parisen minuuttia ennen erän loppua Halme pääsi osittaiseen läpiajoon ja teki illan kolmannen pisteensä. Syöttöpiste kirjattiin kiekon keskialueelle tuikanneelle Ville Niemelle. Kolmannessa erässä vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan. Kun päätöserää oli pelattu nelisen minuuttia, ylivoima tuotti vieraiden avausmaalin. Päätöserän loppuminuuteilla Lepplax pääsi läpiajoon, jonka päätteeksi he kavensivat tilanteeksi 6-2. Viitisen minuuttia ennen päätössummeria Eero Mikola riisti kiekon kotijoukkueelle. Ville Perälä kuljetti pelivälineen keskialueelta hyökkäyspäätyyn ja Niilo Kiviniemi iski maalinedustalta irtokiekosta loppulukemiksi 7-2. Voittoisan ottelun Ryhdin maalilla vakuuttavasti pelannut Niko Lehtinen venyi kiekon eteen 37 kertaa.

Halmeen mukaan hirvimiehistö huomasi jo aikaisessa vaiheessa, että heillä on parempi liike kuin vastustajalla, ja Ryhti pystyi olemaan pelin päällä.

”Niko torjui hyvin muutamat vastustajan paikat. Ylivoimalla saatiin maali ensimmäiseen erään ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän vastustaja alkoi tippua kyydistä”, Halme sanoi.

”Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja toinen erä oli meiltä vahva. Viimeisessä erässä löysättiin jalkaa kaasulta, kun lukemat olivat jo selvät, joten siinä jäi vielä parantamista. Positiivinen fiilis pelistä ja tästä on hyvä jatkaa!”

Valmentaja Ari Kiviniemi oli samoilla linjoilla. ”Ottelu oli kaksi erää täysin meidän hallintaa ja tarkemmalla viimeistelyllä olisimme voineet naulata ottelun jo ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli vielä selvemmin meidän ja pystyimme luomaan hyvällä liikkeellä ja luistelulla lukuisia maalintekopaikkoja ja nyt myös tuli onnistumisia. Viisi maalia yhteen erään on kyllä varsin hyvä suoritus.”

”Kolmas erä oli muiden erien vastakohta: luistelu loppui, otettiin turhia jäähyjä ja muutenkin peli muuttui passiiviseksi. Kuitenkin tärkeät kolme pistettä ja kärkipaikka sarjataulukossa, joten täytyy olla tyytyväinen joukkueen tekemiseen kauden alkaessa”, Kiviniemi myhäili.