Ryhti Maalahtea parempi kauden toisessa kohtaamisessa
EdustusJulkaistu: 14.10.2024 14.08

KuRy-MIF 5-1

Lauantaina Ryhti kohtasi kotiluolassaan jo toisen kerran maalahtelaisen MIF:n. Kotijoukkue esitti vakuuttavan 60-minuuttisen ja korjasi tasokkaasta ottelusta täydet kolme sarjapistettä.

Hirvimiehistö teki avausmaalinsa ylivoimalla, kun ottelua oli pelattu noin 13 minuuttia. Maalia edeltävässä tilanteessa Patrik Nevanpää syötti kiekon ensin siniviivalta aloituspisteen tuntumaan Oliver Sundströmille, joka jatkoi maalin kulmalle Ville Niemelle. Hän syötti kiekon edelleen maalin eteen luistelleelle Nevanpäälle, joka löi kiekon maaliin. Toisen kerran punalamppu syttyi MIF:n maalilla runsas minuutti ennen erätaukoa. Ville Perälä voitti kiekon puolustuspäädyssä ja vapautti Ryhdin 2-1 ylivoimahyökkäykseen. Niemi kuljetti pelivälineen hyökkäyspäätyyn ja syötti viereiselle kaistalle Sundströmille, joka veti kiekon maaliin.

Maalahti teki ottelun ainoan osumansa toisen erän alussa kaventaen tilanteeksi 2-1. Viitisen minuuttia myöhemmin maalahtelaispelaajalle tuomittiin rangaistus kampituksesta ja Ryhti pääsi ylivoimalle, joka tuotti jälleen tulosta. Niemi syötti kiekon kentän poikki Sundströmille, jonka vedon maalivahti torjui eteensä. Nevanpää löi irtokiekon maaliin ja tilanne oli 3-1. Erän puolivälin jälkeen Pyry Nieminen pääsi kiekkoon puolustuspäädyssä. Tilanteen seurauksena Sundström ja Niemi karkasivat 2-1-ylivoimahyökkäykseen kiekkoa puolelta toiselle syötellen, ja jälkimmäinen iski Ryhdin neljännen maalin.

Kolmannen erän alussa peli aaltoili päädystä päätyyn ja Ryhti oli välillä pinteessä MIF:n painostaessa. Aikalisä rauhoitti tilanteen ja kotijoukkue sai pelin takaisin hallintaansa. Päätöserän puolivälin jälkeen nähtiin ottelun omalaatuisin maali. Tino Karppinen voitti kamppailun kiekosta hyökkäyspäädystä ja syötti siniviivalle Aleksi Saloselle. Maalilla Eero Mikola ohjasi Salosen jäänmyötäisen vedon siten, että se pomppasi korkeassa kaaressa maalivahdin yli päätyen lopulta MIF:n maalin perukoille.

Ryhdin maalilla Oskari Hanka pysäytti kiekon 32 kertaa. MIF:n maalivahdille kirjattiin 37 torjuntaa.

”Isona teemana otteluun oli ehjä 60-minuuttinen ja siihen pystyimmekin varsin hyvin. Olimme aktiivisia, pystyimme paineistamaan vastustajan puolustajia ja siten vaikeuttamaan MIFin hyökkäyspelaamista. Toinen iso parannus edelliseen otteluun oli ylivoimapelimme, joka tuotti nyt myös tulosta parin maalin verran”, kertoi valmentaja Ari Kiviniemi.

”Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat varsin selvästi meidän hallussa ja vastustaja ainoat maalintekopaikat tulivat meidän pienistä virheistä. Kolmannessa erässä olimme huolimattomia ja päästimme vastustajan hallitsemaan ottelun tapahtumia. Aikalisä kuitenkin palautti meidät takaisin omalle tasolle ja auttoi varmistamaan ottelun voiton”, Kiviniemi analysoi.

Voittoisan ottelun jälkeen kapteenin lakilla palkittiin isännän ottein puolustusta johtanut Niilo Niemelä. ”Pelattiin varmaan kauden ehjin 60 minuuttia, mikä on ollut joukkueen teemana pari viikkoa. Hangan Oskarille kiitokset maalisuulle, että MIF ei päässyt peliin mukaan maalien muodossa. Me taas käytimme paikat tehokkaasti toisessa päässä. Tästä on hyvä jatkaa runkosarjaa”, kertoi Niemelä