Ryhti voitti sarjajohtajan
EdustusJulkaistu: 21.10.2024 12.41

Kraft-KuRy 5-6 JA

Syyslomaviikon päätteeksi Närpiössä pelattiin rautaliigan kärkikamppailu, jossa sarjataulukossa toisena oleva Ryhti kohtasi sarjajohtaja Kraftin.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia Ryhti hallitsi ottelutapahtumia. Hirvimiehistön avausmaali syntyi ajassa 4:25. Tino Karppinen kaivoi kiekon hyökkäyspäädyssä Ryhdille, syötti sen siniviivalle Janne Pirttimäelle. Hän antoi jatkosyötön toiselle laidalle Akseli Lehdolle, joka täräytti siniviivalla kovan vedon Kraftin maaliverkkoon. Kolmisen minuuttia myöhemmin maalilamppu syttyi uudestaan, kun Ryhti voitti aloituksen puolustuspäässään ja Ville Perälä karkasi läpiajoon.Syöttöpisteet kirjattiin Antti Pölläselle ja Pyry Niemiselle. Avauserän jälkipuoliskolla Närpiö pääsi peliin mukaan, mutta maalivahti Oskari Hangan paraatitorjunnat pitivät Ryhdin maalin puhtaana erän viimeiselle minuutille. Puoli minuuttia ennen erätaukoa Kraft pääsi kuitenkin kaventamaan tilanteeksi 1-2, kun Närpiön pelityylille ominaisesti yksi pelaaja kyttäsi keskialueella ja pääsi osittaiseen läpiajoon.

Toisen erän alkupuoliskolla Ryhti pääsi kahdesti kokeilemaan ylivoimapeliään. Näistä jälkimmäinen tuotti tulosta, kun Karppinen iski kiekon maaliin aloituspisteen tuntumasta. Syöttöpisteet kirjattiin Iiro Halmeelle ja Antti Pölläselle. Erän puolivälin jälkeen oli Ryhdin vuoro pelata alivoimalla. Lopulta siniviivalta lähtenyt veto painui nuottaan ja tilanne oli 2-3. Erän lopussa Kraft teki toisen ylivoimamaalin lähes samasta paikasta kuin edellisen kavennusmaalinsa.

Kolmannessa erässä hirvimiehistö nosti vielä tasoaan. Päätöserä alkoi Ryhdin kannalta harmittavasti, kun Kraft onnistui siirtymään 4-3 johtoon. Ryhti kuitenkin tasoitti tilanteeksi 4-4 pari minuuttia myöhemmin. Lauri Raitanen ja Tino Luoma karkasivat hyökkäykseen ja Raitanen survoi kiekon maaliin rystylyönnillä. Päätöserän puolivälissä Ryhdin pelaajaa koukattiin ja tilanteen jälkipelistä jaettiin molemmille joukkueille useampi pieni rangaistus. Ryhti pääsi ylivoimalle ja peli pyöri Närpiön päädyssä. Lopulta Raitanen iski maalin edestä illan toisen osumansa siirtäen Ryhdin 4-5 johtoon. Syöttöpisteet kirjattiin Eero Mikolalle ja Janne Pirttimäelle. Ottelun lopussa Kraft haki pitkään tasoitusmaalia ilman maalivahtia. Ryhti puolusti hyvin, mutta 15 sekuntia ennen päätössummeria Närpiön pelaaja koppasi purkukiekon, ja se päätyi lopulta Ryhdin maaliin. Koska varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen, siirryttiin jatkoajalle. Aluksi Ryhti joutui pelaamaan lähes kaksi minuuttia alivoimalla, mutta puolustuspeli oli laadukasta. Mikola viimeisteli voittolukemiksi 5-6 tasakentällisillä. Syöttöpisteet kirjattiin Karppiselle ja Lehdolle.

Ryhdin maalilla Hanka venyi kiekon eteen 27 kertaa. Kraftin maalivahdille kirjattiin 31 torjuntaa.

"Pelattiin hyvää omaa peliä, pois lukien rangaistukset, jotka sekoittivat pakkaa aika paljon ja sitä kautta Kraft pääsi peliin vähän mukaan. Mutta saimme tärkeät pisteet Närpiöstä Kurikkaan. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppua kohti”, sanoi puolustaja Aleksi Salonen.

Päävalmentaja Ilari Lehdon mukaan ottelu oli sitä mitä odotettiinkin, kun kärkikamppailusta oli kyse. Vastustaja on luisteluvoimainen joukkue ja ovat hyviä maalinteossa varsinkin ylivoimalla.

”Meillä oli tavoite pelata ehjä 60 minuuttinen ja pysyä poissa jäähyltä. Rangaistuksia tuli kuitenkin vähän liikaa. Pelattiin melko ehjä ottelu kaikilla sylintereillä ja oltiin hienokseltaan parempia myös kiekonhallinnassa koko ottelussa.”

”Maalinteko jakautui myös laajalle rintamalle joukkueessa, mikä on hyvä asia. Ansaittiin kyllä voitto ja taitaa olla niin, että Kraft on hävinnyt tähän mennessä vain Ryhdille. Hyvä taistelu joukkueelta”, kehui Lehto.